Chudobná krajina a život


Financie v rodinách sa líšia. Niektorí zarábajú viac financií vo svojich zamestnaniach a iní živoria z ničoho. Štát sa nepostará o nikoho. My sme tí, ktorí musia myslieť na to, ako budeme žiť a aké máme zamestnanie. Niektorí pracujú vo vedúcich pozíciách, čo im spôsobí to, že dostávajú aj vyšší plat. Ak však vo vašom meste nie je taká možnosť uplatnenia, hľadáte spôsob, ako by ste neboli celkom bez peňazí. Musíte si nájsť prácu, keď aj len ako predavačka. Predavačky nezarábajú veľa, no za to sú veľmi potrebné. Ak pracujete ako predavačka, určite by ste chceli mať lepší plat.

 

peniaze

 

Mnoho pracovných pozícií je slabo platených. To však je veľmi vážna situácia, nakoľko tieto financie nestačia na pokrytie všetkých výdavkov. Ak by ste chceli vyžiť z mála, museli by ste veľmi šetriť. Šetrenie je prospešná vec, no aj náročná. Ľudia s malými príjmami nedokážu sporiť. Peňazí majú akurát od jednej výplaty po tú druhú výplatu. Výplata chodí raz za mesiac. To sa týka mnohých pracovných odvetví v rôznych spoločnostiach. Niekedy by sme si priali, aby sme takúto výplatu dostávali každý týždeň. V iných krajinách majú ľudia omnoho vyššie zárobky ako na Slovensku.

 

rodina

 

Mnohí odchádzajú práve do zahraničia, aby si zarobili financie, ktoré tu na Slovensku by nedostali. Ak sa aj vrátia na Slovensko, vedú lepší život. To nie je umožnené každému človeku. Ak máte rodinu, nemôžete si dovoliť odísť len tak do zahraničia. Vaša rodina by trpela. Príjmy sú nízke skoro na celom Slovensku. Ekonomická situácia je zlá. Len keď sa pozriete na život na východe, zistíte, ako sa na Slovensku skutočne žije. Je to ťažké a náročné. Mnohí ľudia by aj chceli pracovať, no pracovných miest je veľmi málo až nedostatok. Sú nezamestnanými a poberajú len zopár eur od štátu. Štát sa nevie postarať o chudobných ľudí. Aj vy patríte k tým chudobnejším ľuďom, ktorí majú len na zopár vecí financie? Ak áno, mali by ste svoju situáciu vyriešiť čím skôr, kým nie je ešte príliš neskoro.