Čo sa oplatí mať v chladničke?
Chladnička je miesto, kde každý nakúka, keď je hladný. Hľadáme niečo, čo by sme si dali pod zub alebo, či sa tam náhodou nenachádza niečo, na čo by sme mali chuť. Možno sa tam skrýva niečo, čo by sme si dali, ale ani nevieme, že to tam máme, preto tam hľadíme celkom dlho. Muži tam hľadia dlho, ale aj tak tam nevedia takmer nikdy nič nájsť a musí prísť vždy ich žena, aby im to podala do ruky, hoci to vždy majú priamo pred nosom. Ktovie ako je to možné, že sa im to vždy tak schová.
Čo sa teda oplatí mať v chladničke?
- Smotanu na varenie, smotanu na šľahanie
To sú také klasické veci, ktoré ľahko použijete do varenia, keď si vyhľadáte nejaký recept. Ide to takmer do každého receptu len s menšími obmenami. Zjemní to polievku, krém alebo omáčka. Je to len na vás, čo si vyberiete.
- Tvaroh, mascarpone
Keď máte ingrediencie viete upiecť famózne koláče. Stačí len chcieť.
- Vajíčka
Klasika, bez ktorej sa zaobíde len málokto. Naozaj neviem ako fungujú vegáni. Mala by som sa na to pozrieť a možno by nám klesla spotreba vajíčok. Celkom fajn nápad možno.
- Maslo
Natrieť na chleba alebo si môžeme z neho spraviť dobrú nátierku. Maslom nikdy nič nepokazíte.
- Droždie
Ak chodíte raz za mesiac na nákup, tak si prihoďte do košíka nejaké to droždie. Je možné, že sa vám zíde. Kysnuté pečivo je celkom populárne a dobré. Pre návštevu môžete raz dva niečo upiecť alebo si spraviť drožďovú nátierku. Vidíte, zajtra ju musím hneď spraviť.
- Palmarin, hera alebo nejaké také maslo
To je maslo, ktoré sa vám nepokazí v chladničke ani keby ste ho tam mali pol roka. Za ten čas sa určite vyskytne nejaká chvíľa, keď budete potrebovať niečo z neho upiecť.
- Mlieko
Pokiaľ je mlieko trvanlivé, tak ho ani nemusíte mať v chladničke. Teda dovtedy, kým ho nenačnete, potom ho pre istotu skladujte v chladničke, aby sa nepokazilo.